- amazon, amazona giriş
- 0 Comments
- 896 Views
Amazona giriş için her şeyi denedin ama hesabın açılmadı mı? Amazon tamamen gerçek bir ticarettir. Online ya da bir başka ülkede satış yapıyor olmanız bu gerçeği değiştirmez. Bu sebeple hem amazon satıcı politikalarına hem de yasalara ve mevzuatlara uygunluk oldukça önemli. Bu bilinçle amazona yaklaşıldığında hesap açmanın ne kadar kolaylaştığına gelin birlikte bakalım.
Başlamadan önce şunu belirtelim, birazdan sizlerle paylaşacağımız tüm detaylar Amazon satıcı politikasının 1.1 Uygunluk ve 1.2 Hesaplar bölümüne dayandırılarak ve best practice dediğimiz başarılı uygulamalardaki tecrübelerimiz doğrultusunda oluşturulmuştur.
Dünyanın neresinde olursanız olun ticari bir kimlik kazanmanız şirketleşmeye bağlıdır. Bu önemli hususu göz ardı ettiğiniz müddetçe yalnızca hesap açılışındaki sorunları ve başarısızlığı değil, ihracat, fatura, banka, vergi, para transferi gibi birçok riski de daha en başından ve de hiç lüzumu yokken üstlenmiş olursunuz. Daha da kötüsü, bu riskleri hiçbir reaksiyon mekanizmanız yokken almanız henüz başarılı bir ticarete hazır olmadığınızı gösterir.
Kural 1 – Amazona giriş için ilk olarak Şahıs, Limited ya da Anonim Şirket Kurun. Öncelikle size ve ticaretinize uygun yapıda bir şirket kurun. Amazon 18 yaşını tamamlamış herkese bireysel bir hesap açma hakkı tanımış olabilir ancak devam cümlelerde belirttiği gibi doğrulama için talep edebileceği bilgi, belge ve güncellemeleri paylaşmadığınızda hesap açılışına onay vermeyebileceğini de açıkça söylüyor. Zaten hemen herkesin bildiği açılış suspendi dediğimiz husus da tam olarak bu. Hesabınız açılıyor ama doğrulama aşamasında sorunlar çıkıyor ya da appeal dediğimiz başvuru süreçlerine yönlendiriliyorsunuz. Hadi bunu da başardınız diyelim, bireysel hesap açmak aylar sürerken şirketinizle bunu 1 hafta bilemediniz 10 günde, hadi daha da ekleyelim doğrulamalarla 2 hafta gibi bir sürede tamamlayabilirsiniz.
Kural 2 – Geçerli bir Pasaportla başvurun. Kimlik beyan ederken pasaport ya da sürücü belgesi kullanmak mümkün. Ancak özellikle devam eden zamanda KDV kaydı gibi süreçlerde otoriteler sizden pasaport talep edeceğinden hesabınızı da açarken aynı pasaportu kullanmanızı öneririz.
Kural 3 – Dünya çapında iyi bilinen g-mail gibi e-posta hizmeti sağlayıcılarından alınma bir mail adresi ve telefon hattı kullanın. Her ikisinin de daha önce amazon hesap açılışlarında kullanılmadığından emin olun. Hatta bazen anlamsız olabilen amazon uyarılarına karşın birer adet yedek bulundurun.
Kural 4 – Amazona giriş yaparken dokümanları eksiksiz, güncel, tutarlı ve teknik gerekliliklere uygun olarak hazırlayın.
Mesela hiçbir dokümanın oluşturulma tarihi 180 günden daha eski olmasın.
Adres beyanı için vereceğiniz kredi kartı ekstresi gibi dokümanlarda belirtilen adres ile 2. Aşamada doğrulama için kullanacağınız fatura, ikametgah belgesi gibi evraklardaki adres tamamen aynı ve doğru olsun. Eğer ekstrenizdeki adres farklı ise bankanızın müşteri hizmetleriyle ile görüşerek güncelleyebilirsiniz.
Tüm dokümanlarınız 600 dpi çözünürlük kalitesinde ve pdf ya da jpg formatında taranmış olsun. Fotoğraf ya da daha düşük kaliteli taramalar kesinlikle reddedilecektir.
Ayrıca bu dokümanlara dosya ismi verirken anlamsız sayı ya da kelimeler yerine İngilizce olarak “passport” “ credit card statement” gibi isimler verin.
Tüm bilgileri doğru beyan edin ve ortaklı bir yapınız varsa “Ownership Structure” dediğimiz ortaklık yapısı beyanını hazırlayın.
Özet olarak, Amazona giriş yaparken burada kural koyucunun Amazon olduğunu unutmamalıyız ve beklentilerini karşılayacak hazırlığı peşinen yapmalıyız. Hesap açılışı için gerekli dokümanların detaylarını içeren listeyi web sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçerek ücretsiz olarak edinebilirsiniz.